26. tammikuuta 2016

Olohuoneen muodonmuutos

Siitä onkin vähän aikaa, kun viimeksi julkaisin jotain blogissani. Olen kirjoittanut tätä postausta jo useampana päivänä, mutta aina on tullut joku uusi asia mieleen tai on pitänyt ottaa vielä yksi kuva. Mutta nyt saa olla hyvä!

Löysin Ikeasta aivan ihanaa Inga Leon (2014) suunnittelemaa Tigeröga-kangasta. Vaikka kankaan värimaailma ei ollut ihan omintani, tuli minulle heti mielikuva olohuoneen uudesta sisustuksesta. Joten olohuoneen vanha vihreänsekainen värimaailma sai väistyä turkoosin ja oranssin tieltä. Harmi, kun en tajunnut ottaa "ennen"-kuvia... Saatte nauttia vain "jälkeen"-kuvista.

Ikeasta mukaan tarttui myös pyöreä turkoosi matto, turkoosi kaitaliina, turkoosit tyynynpäälliset sekä oransseja koristekiviä ja turkooseja kynttilöitä. Alelaarista löysin vielä oranssin lakanan.



Tigeröga kankaasta valmistui yksi pitkä verho sekä kaksi pientä sohvatyynynpäällistä. Jämäpaloja käytin putkilotyynynpäälliseen lakanakankaan lisäksi. Molempien päällisten ohjeet ovat omasta päästä, mutta otin mitat edellisistä tyynynpäällisistä. Halusin päällisistä helposti irrotettavat, mutta en halunnut ompelun olevan liian monimutkaista.





Pieniin tyynyihin ompelin kankaat toiselta puolelta hieman päällekkäin, niin että sain tyynyt ujutettua sisään niiden välistä. Tällä tavoin ei tarvita vetoketjuja tai nappeja kiinnitykseen, vaan päällinen pysyy ns. itsestään tyynyn päällä.

Putkilotyyny olikin sitten jo haastavampi. Mittasin pääty-ympyrän halkaisijan, jonka avulla sain laskettua ympyrän kehän pituuden. Muistuuko koulumatikasta mieleen kaava: 2 x 3,14 (pii) x puolet halkaisijasta (säde)? Tällä laskulla saadaan keskiosan toisen sivun pituus. Toisen sivun pituus on sama kuin tyynyn pituus. Ompelin keskelle Tigerögaa ja sivuille oranssia lakanakangasta. Tigerögasta leikkasin myös pienet kaistaleet pääty-ympyröiden reunoille. Toisen pääty-ympyrän ompelin kiinni keskiosaan, niin että Tigeröga-kaistale oli näiden välissä kaksinkerroin taitettuna. Saman tein toiselle puolelle, mutta pääty ei ollut ympyrä vaan kaistale oranssia kangasta, jotta sain tyynyn laitettua sisään tästä päädystä. Päädyn taittelin nätisti ja ompelin väreihin sopivalla napilla kiinni.

Värikkään verhon kaveriksi lyhensin vanhat valkoiset verhot ja huomasin vasta tuosta kuvasta, että ne jäivät hieman eri pituisiksi. Mutta ei sitä kukaan huomaa...

Sohvastakin tuli melkein kuin uusi, kun vaihdoin selkänojatyynyjen ruskeat päälliset turkooseihin. Tyynyjä on viisi, joten aion vielä siirtää viidennestä tyynystä sisälmykset näihin neljään, jotta niistä tulee hieman tukevammat. Ne kun ovat käytössä jo hieman lässähtäneet. Ja tuo neljä tyynyä riittää oikein hyvin sohva koko pituudelle.






Mukavaa viikkoa!

4 kommenttia:

  1. Onnea uudelle blogille ja ihastelin kaunista värimaailmaa, turkoosi kuuluu lemppariväreihin! Kaunis kangas:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista ja kommentistasi! :) Kangas on tosiaan kaunis omastakin mielestä.

      Poista