14. tammikuuta 2016

Mukavat muumiamigurumit


Ajattelin kirjoittaa vähän lisää Muumeista tai oikeastaan siitä, miten aloin niitä virkkaamaan.

Sain toissa jouluna lahjaksi kirjan Mukavat muumiamigurumit, jonka on kirjoittanut Laura von Knorring (2013). Amigurumit ovat virkattuja pehmoeläimiä tai muita hahmoja. Innostuin heti virkkaamaan Nipsua, jolta puuttuu edelleen jalat oikean värisen langan loputtua kesken. Sittemmin olen virkannut näitä amigurumeja lahjaksi kavereille, perheelle ja sukulaisille.
Kirjassa on yksityiskohtaiset ohjeet 11 Muumihahmoon: Muumipeikko, Niiskuneiti, Muumimamma, Muumipappa, Niisku, Nipsu, Hemuli, Nuuskamuikkunen, Pikku Myy, Haisuli ja Hattivatit. Lisäksi kirjan alussa käydään läpi virkkaukseen liittyvää sanastoa sekä näihin hahmoihin tarvittavia virkkaustekniikoita. Kirja sopii siis myös aloittelevalle virkkaajalle. Jokaisen hahmon yhteydessä on myös esittely, joka avaa kyseisen hahmon sielunmaisemaa ja luonnetta.




Ohjeet on laadittu niin, että jälkikäteen ommeltavaa olisi mahdollisimman vähän, joten esimerkiksi korvat ja kädet virkataan vartaloon kiinni työn edetessä. Itse pidän tästä tavasta todella paljon, sillä raajojen ompeleminen oikeille paikoille voi olla haastavaa. Lankana olen käyttänyt äidin ja mummon kaapeista löytyneitä puuvillalankoja, joten niiden merkistä tai alkuperästä ei ole tietoa. Tärkeintä on kuitenkin, että käytettävät langat ovat samanpaksuisia, jotta hahmojen mittasuhteet säilyvät.

Haaveissani on joku päivä muokata ohjeita niin, että voisin virkata isomman hahmon. Näillä ohjeilla Muumeista tulee pieniä amigurumeja, mutta haluaisin kokeilla virkata suuremman pehmolelun kokoisen Muumin. Ohjeen muokkaus vaatii kuitenkin hieman harjoittelua, mutta joku kaunis päivä ehkä pystyn jakamaan sen teidän iloksenne.




Eilen alkoi sirkustreenit ja onpahan taas lihakset kipeenä, kun on ollut lähes kuukauden tauko sirkusteluista. Hiukset sitaisin köysiletille, jonka ihana Sonja opetti :)




Mukavaa iltaa kaikille!






1 kommentti: